blog-hero.png

Derfor mister du ikke kunder av å bruke inkassobyrå

Noen bedrifter er bekymret for hva bruk av inkassobyrå vil gjøre med kundeforholdet. Det er så klart viktig å vurdere, men bekymringene er ofte betydelig overdrevet.

Inkasso er purringens mer seriøse storebror. Det betyr bedre rutiner og høyere sannsynlighet for å få pengene tilbake enn gjennom den milde påminnelsen en purring utgjør. Gjennom inkassobyrå blir effekten enda sterkere.

Last ned vår gratis inkassoguide for små bedrifter!

Det som holder noen bedrifter tilbake er frykten for at faste kunder som blir kontaktet av inkassobyrå vil få et dårligere forhold til bedriften i ettertid. Er du også bekymret for dette kan du gjerne purre på dem først, gjennom telefon, brev, e-post, eller det du måtte foretrekke. Likevel tilsier all erfaring at både faste og enkeltkunder ikke pleier å få et dårligere forhold til bedriften etter å ha mottatt inkassovarsel. Husk – saken blir ikke en inkassosak før inkassovarselet har forfalt.

 

Inkasso er vanlig

Betalingsmoralen i Norge er generelt sett veldig høy. Folk flest har full forståelse for at når en faktura har forfalt, vil de bli nødt til å gjøre opp for den. Inkasso er rett og slett måten det vanligvis gjøres på i Norge, så det vil ikke akkurat komme som noe sjokk på dem som har valgt å ikke betale når de får inkassovarselet i posten. Inkassovarselet gir dem fremdeles muligheten til å gjøre opp for seg før prosessen går videre til inkasso.

 

For å være helt klar på at kundene dine vet hva de kan forvente ved manglende betaling, kan det være smart å opplyse allerede på faktura eller skriftlig purring at kravet vil oversendes til en ekstern partner dersom det ikke den betales. Dermed blir ingen overrasket.

 

Fremstå som en seriøs aktør

All statistikk viser at bedrifter med strukturerte rutiner etter betalingsfristen har utløpt blir oppfattet som mer seriøse. Det du er redd for å tape av godvilje kan du lett vinne igjen gjennom å bli tatt på alvor. Det betyr flere innbetalte krav. Særlig små bedrifter kan tjene mye på å vise seriøsitet tidlig.

 

Vi vet av erfaring at skyldnere med mange utestående krav ofte vil nedprioritere dem med “snillere” rutiner, til fordel for selskaper som bruker inkasso for hva det er verdt – gjerne gjennom inkassoselskap. Vær forsiktig så ikke de tar hele hånda når du forsøker å vise skjønn. Mange små virksomheter har dessverre fått kjenne på dette.

 

Profesjonell kundebehandling

Du kjenner dine egne kunder best, og dersom du mener at et par purringer sannsynligvis er smart å sende før inkassovarsel for noen kunder kan du selvsagt gjøre det. Men i tilfeller der det ikke fører frem, er det viktig å i hvert fall ikke være senere ute med inkasso enn 60 dager etter forfall. Da er det mye å hente gjennom å bruke erfarne kundebehandlere som vet hvordan man når frem til forskjellige kundegrupper, og jobber med dem for å finne en god løsning. Mange synes også det er enklere å snakke om at de har eventuelle betalingsproblemer med en tredjepart i stedet for dem de skylder penger.

 

God inkassoskikk er nedfelt som en del av inkassoloven, så et profesjonelt inkassoselskap er en garanti for at skyldner blir møtt med respekt og forståelse. I tillegg er det lettere for en tredjepart å forholde seg objektiv. I mange tilfeller kan det bety at et inkassobyrå vil gi skyldner en bedre opplevelse enn det de kanskje ville fått ellers.

komplett guide til inkasso

Inkassoselskap

Forrige innlegg Neste Innlegg
Forrige Neste

Related